I u Banjaluci pokazao magiju

Prođe Štilić Bosnom kroz gradove

Admin Čaušević

U Premijer lige BiH se s vremena na vrijeme pojavi igrač koji je daleko iznad nivoa takmičenja. Jednostavno na prvu odskače od ostalih. U ovoj sezoni to je Semir Štilić. 

Štilić je u 20-godinama bez daha ostavljao Poljake, u dresu Lecha je žario i palio stadionima u toj zemlji, svojevremeno je s tim timom izbacio i slavni Juventus. Onda je bio malo u Ukrajini, Turskoj, Kipru, pa ponovo u Poljskoj.

Kući se vratio prošlog ljeta. Nakon bogatog međunarodnog iskustva stigao je u svoj Željezničar. Možda da nadoknadi propušteno jer niti jednom igraču nije isto igrati za klub kojeg volite i onaj na čijem platnom spisku.

Za nekoliko mjeseci pokazao je da je u pitanju vanserijski igrač jer kao da mu je u genima da postiže golčine za tv špice. Kao da je pretplaćen na majstorije o kojim će se pričati danima, sedmicama, mjesecima... Svaka nova donese nešto posebno.

Nekad se su na stadionu Grbavica, dok primat nisu preuzeli moderni "svi u crnom" navijački trendovi znali čuti prerađeni stihove iz dobro poznate sevdalinke Bosno, moja, divna, mila.

Dolina ćupova je nepresušni izvor fudbalskih talenata s toga su navijači Željezničara znali onako od srca kada ih ponese zapjevati "Bosno, moja, divna, mila, u tebi je Grbavica škola fudbala...", posljednji u nizu s magijom u nogama je Štilić.

Klasa i lider

Ljubitelji fudbala u BiH trebaju biti sretni što jedan igrač takvog kalibra igra na bh. terenima i što imaju mogućnost da ga gledaju. Ove sezone je svoju magiju pokazao u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjaluci. To nije uradio na bezveze način običnim golovima.

Zabio je Zrinjskom pod Bijelim Brijegom, tuzlanski Tušanj je zanijemio poslije loba sa ivice kaznenog prostora, na stadionu Asim Ferhatović Hase je u sarajevskom derbiju je školski zabio iz slobodnjaka, a jučer u gradu na Vrbasu čudesnim golom odveo Željezničar u polufinale Kupa.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Najveći sretnici su navijači Plavih jer upravo igra u njihovom omiljenom timu i mogu ga gledati iz sedmice u sedmicu. Sretnici su i mlađi igrači tima s Grbavice koji imaju mogućnost da svakodnevno treniraju i upijaju znanje. Pokazala je to i scena iz finiša meča protiv Borca.

Mladi Semir Dacić se našao u kolosalnoj šansi, nije pogodio, a Štilić mu je prišao i poput pravog vođe ga ohrabrio. "Nema veze, lutko, sve si odlično odradio", rekao je kapiten Plavih svom mlađem kolegi. Možda ta situacija najbolje pokazuje ko je Štilić. Klasa od igrača i istinski lider.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.