Boudebouz heroj "Zelenih"

St. Etienne u 94. minuti do finala Kupa Francuske i okršaja za PSG-om

Rennes sigurno neće odbraniti trofej osvajača Kupa Francuske. Naime, St. Etienne je večeras na svom stadionu Geoffroy-Guichard savladao Rennes u polufinalu pomenutog takmičenja, rezultatom 2:1.

Rennes je, međutim, bolje otvorio utakmicu i poveo u 33. minuti. Raphinha je izborio penal, a Niang sa bijele tačke pogodio za 0:1.

Ipak, St. Etienne je prije odlaska na odmor uspio uzvratiti.

Diony je ubacio, a Kolodziejczak majstorski pogodio glavom u 43. minuti, iako je bio okrenut leđima golu.

Drugo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja sve do samog finiša.

Taman kada su svi pomislili da će utakmica otići u produžetke, St. Etienne je krenuo u konačnu ofanzivu.

Prvo je u drugoj minuti sudijske nadoknade ozbiljno zaprijetio Debuchy, da bi dvije minute kasnije domaći stigli do gola. Bouanga se spetljao na ivici kaznenog prostora, ali je na loptu natrčao Boudebouz i sjajno pogodio za 2:1 i plasman St. Etiennea u finale Kupa Francuske.

St. Etienne će se za trofej boriti sa PSG-om koji je sinoć u polufinalu bio bolji od Lyona.

Podsjetimo, PSG je u prošlogodišnjem finalu poražen od strane Rennesa, nakon penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.