Iskusni stručnjak po peti put na klupi Borca

Kako je Jagodić napustio Laktaše i preuzeo Borac: "Želimo demantovati da se sve znalo jučer"

Samir Mlaćo

Nakon serije loših rezultata na startu drugog dijela sezone PL i ispadanja iz Kupa BiH, čelnici Borca donijeli su odluku o smjeni trenera Branislava Krunića.

Krunić se nije proslavio, čak naprotiv,  a na njegovo mjesto stigao je iskusni Vlado Jagodić.

Jagodić je dobro poznato ime u bh. nogometu, vodio je i mladu reprezentaciju, a nedavno je došao na klupu FK Laktaši, člana Druge lige RS.

Saradnja je kratko trajala, a sada su se i oglasili iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Klub potvrđuje da je došlo do sporazumnog razlaza sa trenerom Vladom Jagodićem, koji je večeras imenovan za šefa struke banjalučkog premijerligaša. Naime, Jagodić je u Laktaše i stigao pod direktivom FK Borac Banja Luka pa nema ništa neobično u tome da Borac aktivira ''klauzulu'' i vrati svog trenera usljed nepredviđenih okolnosti koje su zahtijevale hitnu reakciju. Takođe, ovim putem želimo demantovati zlonamjerne glasine da se za odlazak Jagodića u Borac znalo juče u podne, kada smo objavili imenovanje pomoćnog trenera. Dolazak pomoćnog trenera Predraga Tatića je zvanično potvrđen u subotu 29.2.2020. uoči prijateljske utakmice Laktaši-Dubrave nakon više dana pregovora, a isključivo igrom slučaja objava je na stranicu kluba puštena jučer. Našem najuspješnijem treneru svih vremena Vladi Jagodiću želimo mnogo sreće u nastavku sezone, a saradnja sa Borcem ostaje na visokom nivou", istakli su iz FK Laktaši.

Jagodić će na klupi Borca debitovati u gostima kod mostarskog Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.