Foto - EPA

Savjetovao bivšeg saigrača

Nani tvrdi da je on zaslužan za Fernandesov potpis za United: Rekao sam mu da ne ide nigdje drugo...

Midhat Šljivak

Bruno Fernandes u potpunosti opravdava epitet pojačanja u Manchester Unitedu.

Fantastični Portugalac je podigao nivo igre Crvenih đavola, a zasluge što je Fernandes odabrao United kao svoj novi tim ima nekadašnji igrač tima s Old Trafforda Nani.

Aktuelni član MLS ekipe iz Orlanda je često razgovarao s Fernandesom i ističe da mu je upravo on preporučio da potpiše za United.

"Čim sam čuo da postoji mogućnost da ode rekao sam mu: Nemoj da izabereš Manchester City, nemoj nijedan drugi tim osim Manchester Uniteda", rekao je Nani i nastavio je:

"Nakon nekoliko mjeseci potpisao je za United. Bio sam tako sretan jer je prihvatio savjet. Fantastično ga je gledati tamo, zabija, igra odlično".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nani je u sezoni 2014/2015 igrao s Fernandesom u Sportingu. Ističe kako je vidio veliki kvalitet.

"Vidio sam ogroman kvalitet i potencijal. Čak sam ga i motivisao da radi još jače jer bi mu samo rad mogao osigurati igranje na najvećoj sceni. Savjetovao sam ga da bi u mu u Engleskoj bilo najbolje i da bi tamo svi cijenili njegov stil igre, te da bi navijače bacao u trans sjajnim golovima", rekao je Nani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.