Budva

Pojavio se i kratki snimak: Grobari napali karate klub u kojem su trenirala dječica

Edmir Škorić
Teme:

Navijači Partizana jučer su priredili haos u Budvi, zbog čega je pomjeren vaterpolo meč Primorac - Partizan.

Grupa Grobara je u budvanskom bazenu imala okršaj s policijom, uništila je jedno službeno vozilo i kroz prozor ubacivala baklje i suzavac u i oko bazena.

Uz to su, svjesno ili nesvjesno, napali karate klub Budva u kojem su u tom trenutku trenirali dječaci i djevojčice do sedam godina uzrasta.

Kratki snimak se pojavio i na internetu, a potez Partizanovih navijača osudili su širom Srbije. Oglasio se i Vaterpolo savez Crne Gore.

"Njihova je očigledna namjera bila da ovaj sportski događaj pretvore u poligon za širenje nacionalističke, političke i vjerske mržnje, čemu na sportskim borilištima ne smije i ne može biti mjesta", saopštili su.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.