Veliki pad Kolumbijca

Niko nije "potonuo" kao James Rodriguez

Admin Čaušević

Svi fudbaleri tokom karijere imaju uspone i padove, a James Rodriguez trenutno tone sve dublje i dublje te je sigurno da Kolumbijac jedva čeka kraj sezone.

Rodriguez je već mjesec bez minute proveden na terenu, u 2020. godini je upisao svega četiri utakmice. Tri u Kupu Kralja te jednu u španskom Superkupu.

Iskusni kolumbijski fudbaler prvenstvenu ili utakmicu Lige prvaka nije odigrao od oktobra, a na posljednje mečeve Zinedine Zidane ga ne poziva ni na klupu.

Rodriguez je ove sezone upisao svega sedam nastupa, a samo dva puta je odigrao kompletan meč. Manje nastupa imaju samo Mariano, Brahim i Nacho.

Kolumbijskom reprezentativcu je ovo najlošiji start kalendarske godine otkako je stigao u Evropu još od 2013. godine. Tada je kao član Porta odigrao svega pet mečeva u prva dva mjeseca i to zbog povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.