Po bod za oba tima

Hercegovački derbi bez pobjednika: Široki - Zrinjski 1:1

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Hercegovački derbi između Širokog i Zrinjskog na Pecari nije donio pobjednika. Susret je završen rezultatom 1:1.

Jako dobro prvo poluvrijeme viđeno je na Pecari, ali u prvih 20-ak minuta nismo vidjeli nijednu pravu šansu pred oba gola.

Iz prve prave šanse gosti su u 26. minuti stigli do vodstva. Sjajnu akciju su odigrali po lijevoj strani, Zlomislić fantastično brani udarac Bilbije sa dva metra, ali u nastavku akcije Miloš Filipović lijepo pogađa za prednost gosiju od 0:1.

Nije radost Plemića dugo trajala. Samo deset minuta kasnije Barišić fantastično centrira za Dinu Ćorića, a ovaj pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1

Široki je mogao i do preokreta. U 41. minuti Vukoja je u odličnoj šansi nakon ubacivanja Cipetića, ali je promašio sa nekoliko metara, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Nastavak meča nije ponudio previše. Široki je bio nešto konkretniji tim i kao da su domaći imali više želje da postignu gol. Zabili su ga preko Franjića, ali je dosuđen ofsajd i slavlje je utihnulo.

Nije do kraja viđeno gotovo ništa na Pecari. Ostalo je 1:1 do kraja i oba tima su osvojila po jedan bod u ovom meču.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Široki Brijeg - Zrinjski 1:1 (Ćorić 35' / Filipović 26')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Barišić, Ćorić, Marić, Radeljić, Vukoja, Glavaš, Jurić, Hrkać, Pervan.

HŠK Zrinjski: Horkaš, Zlomislić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Zec, Tičinović, Škrbić, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.