PSG ih pomno prati

Pjanić i Higuain na ljeto napuštaju Juventus i karijeru nastavljaju u istom klubu?

Endin Čaušević

Ovog ljeta sigurno nas očekuje dosta uzbuđenja kada je u pitanju ljetni prelazni rok, a špekulacije oko nekih potencijalnih transfera već su počele.

Tuttosport jutros piše da bi ovog ljeta Juventus i PSG mogli ostvariti novu saradnju kada su u pitanju transferi. Juve i PSG su ove zime dogovarali razmjenu igrača, a u centru pažnje bili su Kurzawa i De Sciglio.

No, klubovi se na kraju nisu uspjeli dogovoriti, ali mediji u Italiji pišu da to nije pokvarilo njihove odnose. Kako piše Tuttosport PSG će ovog ljeta krenuti po dvojicu igrača Juventusa.

Na meti Parižana nalaze se Miralem Pjanić i Gonzalo Higuain i nije nemoguće da oni odu u PSG. Sportski direktor ovog tima Leonardo već neko vrijeme prati igre Pjanića i Higuaina i pokazao je interes da ih dovede ovog ljeta u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je i ove sezone jedan od standardnijih igrača Juventusa i pregovori oko njega će sigurno biti komplikovani, dok je kod Higuaina nešto drugačija situacija jer ga klub već neko vrijeme pokušava prodati.

Leonardo se već nekoliko puta raspitivao oko Pjanića i Higuaina, ali iz Juventusa nije dobio nikakav konkretan odgovor. Da li će bh. reprezentativac na kraju završiti na Parku prinčeva ostaje nam da vidimo na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.