Odigrano 22. kolo Premijer lige

Za vikend su prekinuta dva višemjesečna posta, ali jednom se ne nazire kraj

A. Čaušević

Kompletiran je regularni dio Premijer lige BiH. U posljednju trećinu prvenstva s najbolje pozicije ulazi Sarajevo. 

Sarajevo je uz dosta muke i teže od očekivanog na stadionu Asim Ferhatović Hase pobijedilo Mladost sa 2:1 i tako osiguralo prvo mjesto na tabeli uoči posljednjih 11 utakmica.

U 22. kolu dvije ekipe su prekinule višemjesečni post, riječ je o Željezničaru koji je konačno pobijedio na Grbavici, dok je do trijumfa poslije dugo vremena stigla i Sloboda.

Željezničar je na domaću pobjedu ostvarenu na terenu čekao od 19. oktobra kada je u popularnoj Dolini ćupova savladana Mladost sa 2:1.

Od tada pa do pobjede nad Tuzla Cityjem (1:0) prošlo je skoro pet mjeseci. U međuvremenu nije odigrana utakmica s Čelikom koja je registrovana za Plave službenim rezultatom 3:0, dok su upisani porazi od Veleža (0:2) i Širokog Brijega (1:2).

Post od skoro šest mjeseci i 13 utakmica bez pobjede prekinula je i Sloboda. Tuzlanski premijerligaš je u "crveno-crnom" derbiju s 2:1 pobijedio Čelik i stigao do prvog trijumfa koji se čekao od 14. septembra. Tada je na Tušnju s 3:1 pao Borac.

Najubjedljiviji poraz upisala je Zvijezda 09 koja je u Bijeljini poražena od Radnika s 5:1. Tim iz Semberije je tako i dalje bez pobjede, pa samim tim i boda u gostima u ovoj sezoni.

Posljednji put Zvijezda 09 je sa gostovanja bod donijela još 24. aprila kada je na Tušnju s 1:3 savladana Tuzla City. S obzirom na blijede partije u gostima teško je vjerovati da niz bez pobjede u gostima ovaj tim prekinuti i u narednim kolima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na gostujuću pobjedu dugo čeka i Mladost. Tim iz Doboja kod Kaknja je u prvom kolu ove sezone s 1:3 pobijedio Velež. Od tada zna samo za poraze i četiri remija.

Inače, najduži niz bez poraza trenutno ima ekipa Zrinjskog. Plemići su za vikend remizirali sa Širokim Brijegom (1:1) i nisu poraženi na posljednjih sedam mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.