Dok vodeći topnici "spavaju" Štilić, Bradonjić i Tatar profitiraju

Lista strijelaca nakon 22. kola

Dok vodeći topnici "spavaju" Štilić, Bradonjić i Tatar profitiraju

A. Čaušević

Vodeći strijelci Premijer lige BiH su prespavali i 22. kolo baš kao vikend ranije. 

Mersudin Ahmetović (13 golova) te Vojo Ubiparip (12) i Stojan Vranješ (12) nisu zabijali što je donekle iskoristio Semir Štilić iz Željezničara.

Štilić je zabio iz slobodnjaka za pobjedu nad Tuzla Cityjem. To je veznjaku sarajevskih Plavih bio osmi ligaški gol te se koliko toliko uspio približiti najefikasnijim rivalima.

Brandao de Souza iz Veleža također nije zabio u posljednja dva meča pa je ostao na cifri od deset golova. Slobodin Amer Bekić je bio dvostruki strijelac protiv Čelika i sada ima sedam postigntuih golova.

Do sedmog gola u sezoni stigao je i Radnikov Vladimir Bradonjić. Mladi fudbaler je pogodio dva puta u trijumfu Radnika nad Zvijezdom (5:1).

U dobroj formi se nalazi i ofanzivac Sarajeva, Benjamin Tatar. Protiv Mladosti je stigao do svog četvrtog gola u drugom dijelu sezone te sada ima šest pogodaka pored svog imena.

Lista strijelaca:

13 golova - Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

12 golova - Vojo Ubiparip (Tuzla City), Stojan Vranješ (Borac)

10 golova - Brandao de Souza (Velež)

8 golova - Semir Štilić (Željezničar)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

7 golova - Amer Bekić (Sloboda), Vladimir Bradonjić (Radnik), Velibor Đurić (Radnik)

6 golova - Benjamin Tatar (Sarajevo), Dejan Maksimović (Tuzla City), Dražen Bagarić (Široki Brijeg), Dino Ćorić (Široki Brijeg)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi