Uoči gradskog derbija

Šestorica igrača iz Sarajeva i Željezničara moraju igrati "pod ručnom"

Admin Čaušević

Treći te ujedno posljednji sarajevski derbi u ovoj takmičarskoj godini igrat će se 21. ili 22. marta na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Sarajevo i Željezničar će s prije toga igrati protiv fenjeraša. Bordo tim će dočekati Zvijezdu 09, dok će Plavi biti domaćini Čeliku.

Šestorica igrača iz trenutno dvije prvoplasirane ekipe Premijer lige će u 23. kolu morati igrati "pod ručnom" ukoliko žele da nastupe na gradskom derbiju.

Naime, u ekipi Sarajeva suspenzija prijeti Harisu Handžiću, Ameru Dupovcu i Mersudinu Ahmetoviću te će morati biti oprezni da ne požute protiv Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petar Bojo, Sinan Ramović i Siniša Stevanović su igrači Željezničara koji protiv Čelika ne smiju dobiti žute kartone ako žele da za manje od dvije sedmice igraju na najvećem bh. stadionu

U prethodna dva ovosezonska derbija pobjede je odnio Željezničar. Na Grbavici je bilo 5:2, a na Koševu 1:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.