Mlad i perspektivan

Salčin je opet 'plesao' po terenu: Riječi Vinka Marinovića iz Antalije sada dobijaju na težini

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Sarajeva Đani Salčin opet je oduševio navijače bordo tima.

Salčin je nedavno u meču Borac - Sarajevo (0:2) fintom u stilu Zinedinea Zidanea prošao Gorana Zakarića, a u subotu je istu foru "prodao" igraču Mladosti u trijumfu njegovog tima (2:1).

Bivši polaznik Akademije FK Sarajevo postaje jako važna karika u prvom timu i to zahvaljujući treneru Vinku Marinoviću, koji je još u Antaliji potencirao da se radi o izuzetnom igraču koji mora dobiti šansu.

I ne samo da ju je dobio, nego na sasvim drugoj poziciji. Iako se radi o veznjaku, Marinović ga je prekomandovao na poziciju lijevog beka i Salčin se odlično snašao, u nedostatku "pravog" beka. 

Iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, odlučnije, zrelije, a potezi kao ovi samo su pokazatelj da "ima ono nešto".

"Jeste li vidjeli kako je Đani dobar, a nije mu ovo prirodna pozicija", govorio nam je tokom neformalnih razgovora Marinović u Antaliji u februaru tokom priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada je sve izvjesnije da je bio u pravu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.