Rebac komentarisao sporne situacije

Sudijski ekspert: Trebao je biti dosuđen penal za Tuzla City

Iza nas je zanimljivo 22. kolo Premijer lige BiH, posljednje prije "trećeg" kruga prvenstva. Danas je na BHT-ovoj emisiji posvećenoj Premijer ligi, u ulozi stručnog konsultanta, gostovao Zoran Rebac - predsjedavajući Komiteta za suđenje NFSBiH.

Rebac je komentarisao sporne situacije i sudijske odluke sa utakmica 22. kola.

Sa utakmice Sarajevo - Mladost (2:1) nisu izdvojene neke sporne situacije, ali jesu sa meča Željezničar - Tuzla City, dvije.

Prvo je Rebac komentarisao dva žuta kartona i isključenje Kostića.

"Ovdje sasvim ispravno sudac dosođuje prekršaj i dodjeljuje opomenu, radi se o preoštrom startu. Druga situacije je isto jasna, prekštaj je očit, tehnička mjera je u redu, ali ovdje se radi o primjeni disciplinske mjere. Da igrač Željezničara nije zaustavljen prekršajem našao bi se u izglednoj situaciji, mislim da je obavezno trebao biti direktan crveni karton", izjavio je Rebac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prešlo se na situaciju koja je izazvala puno više kontroverzi, odluku sudije da u finišu meča ne dosudi penal za Tuzla City.

"Ovdje se radi o prekršaju i kaznenom udarcu, start s leđa najčešće završava kontaktom i prekršajem, Konkretno napač Tuzla Cityja se nalazi u izglednoj situaciji, a odbrambeni u nastojanju da igra loptom čini prekrštaj. Kada se prekršaj pravi u izglednoj situaciji to je i žuti karton. Da nije bilo namjere da igra loptom, onda je to crveni karton", izjavio je Rebac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.