Četvorici trenera Tuzle "presudile" su Sarajlije: Ko će biti Husićev džoker iz rukava?

Tuzlaci traže trenera

Četvorici trenera Tuzle "presudile" su Sarajlije: Ko će biti Husićev džoker iz rukava?

E. Škorić

Od debitanskog nastupa u Premijer ligi BiH, nekadašnja Sloga iz Simin Hana, danas s nazivom FK Tuzla City, promijenila je četvoricu trenera.

Azmir Husić je imao velike ambicije i shodno tome je birao trenere. Dovodio je one koji su obećavali, imali iza sebe zapažene rezultate ili su jednostavno "jako ime".

Počeo je sa Slobodanom Starčevićem, koji se kao uspješan trener izgradio radeći u Prvoj ligi RS i Premijer ligi BiH. Današnji selektor U21 reprezentacije BiH je vodio FK Borac Banja Luka, Rudar Prijedor, a poseban trag je ostvio na klupi Krupe, odakle je i otišao u Tuzlu na poziv Azmira Husića na početku sezone 2018/19. Poslije se vratio u Krupu, trenirao i Radnik donedavno.

Na klupi Tuzle debitovao je porazom na Pecari od Širokog, a sa Tuzlom je na kraju u Premijer ligi ostvario učinak od pet pobjeda, pet remija i 10 poraza.

Podnio je ostavku 23. februara 2019. godine nakon 3:0 poraza od Sarajeva na Tušnju. I zanimljivo, sva četvorica trenera Tuzle napuštaju klub poslije utakmica sa sarajevskim rivalima. Starčeviću je presudilo Sarajevo, preostali su otišli nakon mečeva sa Željezničarom.

Umjesto Starčevića je došao Mirza Varešanović, koji je imenovan za trenera 27. februara. I o njemu je suvišno govoriti, s obzirom da je osvajao Kup s Olimpikom i trenirao klubove poput Sarajeva i Veleža.

“Ovoj ekipi je potreban razgovor. Najveći problem je psihološke prirode, pa ću morati razgovarati sa igračima pojedinačno. Dogovorio sam se za tri minute razgovora”, kazao je tada Varešanović.

On je ekipu vodio sve do 26. maja 2019. godine, kada je uslijedio poraz od Željezničara rezultatom 3:0, a samo tri dana kasnije ekipu preuzima Miljenko Bošnjaković.

Varešanović je na klupi Tuzle, uključujući i Kup, ostvario učinak od četiri pobjede, tri remija i dva poraza.

Bošnjaković je neočekivano napustio Slobodu i priključio se svom klubu Tuzla Cityju (vodio ekipu dok se borila za plasman u Premijer ligu).

Nakon Varešanovića, Bošnjaković je također bio još jedan trener Tuzle koji je otišao nakon meča sa Željezničarom. Poslije 2:2 remija na Tušnju, Bošnjaković je napustio ekipu, što je bilo pravo iznenađenje za sve.

Ukupno je Tuzlu vodio na 12 mečeva, ostvarivši sedam pobjeda, tri remija i dva poraza. Pod njegovim vodstvom Tuzlaci su bili u borbi za sami vrh, govorilo se o Evropi, pa i o tituli, no odlazak ovog trenera kao da je poremetio cijeli koncept na Tušnju. Bošnjaković je otišao tvrdeći da je to iz privatnih razloga.

Stigao je bivši i proslavljeni bh. reprezentativac kao spasitelj 1. oktobra. Elvir Baljić, odijeknulo je to u bh. medijima, ali i u regionu. Od njega je Husić puno očekivao, no vremenom stvari nisu išle onako kako su ih očekivali u Tuzli.

Baljić je kao trener Tuzle ostvario četiri pobjede, zanimljivo sve na Tušnju, a uz to je imao i dva remija te čak šest poraza, posljednji na Grbavici.

Eto, zanimljivo, nakon Varešanovića i Bošnjakovića, treći uzastopni trener Tuzle City odlazi s klupe nakon meča sa Željezničarom.

Tuzla je trenutno u lošoj formi, a prije poraza od Tuzle izgubila je na Koševu od Sarajeva sa 6:2, te odigrala 0:0 s Veležom na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Tuzla City dočekuje Velež, ali pozicije koje vode u Evropu sve su udaljenije od Tušnja. Sada se čeka da Azmir Husić dovede i petog trenera za svog mandata u Premijer ligi kao predsjednika kluba, a već se špekuliše da bi to ponovo moglo da bude neko zvučno ime.

Uostalom, od ambicoznog čovjeka poput Husića ništa manje ni ne očekujemo.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmirTenk
Biznismen iz Sjedinjenih Americkih Drzava potrazuje trenera sa položenom C kategorijom (FOTO)(VIDEO)(KAMIONI)
3 6
NEUTRAL
Husrefa Musemića trebaju da dovedu!! Navijač sam Čelika,ali za mene najbolji trener u BiH!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi