Stigla zvanična potvrda

Zatvorene kapije stadiona i u Španiji, ali na koliko?

Admin Čaušević

Usljed epidemije koronavirusa fudbal, barem na evropskom tlu, ostaje bez svog zaštitnog znaka - gledatelja na tribinama!

Nakon nekoliko evropskih zemalja i u Španiji su odlučili da zatvore kapije na stadionima za publiku. Odluku je donijela španska vlada.

Danas je donesena zvanična odluka kako će se susreti Primere i Segunde u naredna dva kola igrati bez prisustva publike.

To znači da će se andaluzijski derbi zakazan za nedjelju na stadionu Sanchez Pizjuan između Betisa i Seville igrati bez navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova odluka će najviše naštetiti Real Madridu koji je u naredna dva kola domaćin. Kraljevi će u petak dočekati Eibar, a u subotu 21. marta Valenciju.

Svi ostali klubovi iz Primere će odigrati po jedan domaći, odnosno gostujući susret bez gledatelja na tribinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.