Zidane bi uskoro mogao dobiti otkaz, dvojica trenera na listi želja Florentina Pereza

Promjene u Real Madridu?

Zidane bi uskoro mogao dobiti otkaz, dvojica trenera na listi želja Florentina Pereza

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida ovog vikenda doživjeli su neočekivan poraz na gostovanju kod Betisa (2:1) i tako su izgubili lidersko mjesto u La Ligi.

Kraljevski klub je prije desetak dana slavio u El Clasicu protiv Barcelone i preuzeo lidersku poziciju na tabeli, ali već u minulom kolu su ponovo psrnuli što je katalonski klub očekivano iskoristio.

Nakon utakmice u Sevilli odgovornost poraza na sebe je preuzeo Zinedine Zidane kojem ove sezone u Real Madridu i ne ide baš kako je očekivao. Nije dugo trebalo da se počne špekulisati da će Zidane dobiti otkaz u slučaju ispadanja iz Lige prvaka od Manchester Cityja.

Navodno, Zidane je dobio ultimatum da pokuša izboriti četvrtfinale iako je Real u prvom meču poražen od Cityja na svom terenu sa 2:1. Očito je da Florentino Perez već razmišlja o novom treneru, a kako Marca piše na meti se nalaze dvojica stručnjaka.

Marca piše da je prvi kandidat da dođe na klupu Real Madrida umjesto Zidanea argentinski stručnjak Mauricio Pochettino koji je već neko vrijeme bez posla nakon što je dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pochettino strpljivo čeka pravu ponudu, ali teško da bi mogao odbiti poziv slavnog Real Madrida. No, ukoliko Pochettino odbije ponudu drugi izbor bi bio Massimiliano Allegri, ali on bi došao tek na kraju sezone.

Allegri je uzeo godinu dana odmora i poslu će se vratiti tek na ljeto. Za Real možda i ne bi bilo loše da Zidane ostane do kraja sezone, te da nakon toga dovedu novog trenera. No, znajući Pereza teško da će imati baš toliko strpljenja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi