Koronavirus napravio haos

Odgođena i treća Moto GP trka!

Epidemija koronavirusa napravila je opšti haos i u Moto GP šampionatu. 

Nakon utrka za Veliku nagradu Katara i Tajlanda, odgođena je i treća ovosezonska trka i to za Veliku nagradu Amerike koja se vozi u Austinu, Texas.

To znači da će nova Moto GP sezona početi tek 19. aprila kada bi se trebala voziti trka za Veliku nagradu Argentine. Ipak, sudeći po onome što smo do sada vidjeli i čuli, nije isključeno da i ova trka za nekoliko dana bude odgođena.

Inače, Velikoj nagradi Amerike odmah je dodjeljen novi termin. Ona će biti održana od 13. do 15. novembra. Podsjetimo, novi termin nedavno je dodjeljen i Velikoj nagradi Tajlanda koja je trebala biti druga trka sezone. Umjesto toga, bit će održana tek 4. oktobra.

Ove zabrane se odnose samo na najbolju, kraljevsku klasu, dok je sezona u Moto 2 i Moto 3 kategoriji počela još u Kataru prošle sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.