Bez publike još jedna utakmica baraža!

Edmir Škorić

Nakon meča Slovačka - Republika Irska, donesena je odluka da se još jedan meč polufinala baraža Lige nacija igra bez publike.

Naime, Nogometni savez Norveške je odlučio da se u Oslu duel sa Srbijom odigra pred praznim tribinama.

Razloge ovakve odluke vjerovatno i sami znate. Norveški savez je samo pratio upute koje je dobio i odlučeno je da je najbolje da navijači ne prisustvuju utakmici.

"Pomno smo pratili situaciju i pokušali utvrditi mjere u skladu s preporukama zdravstvenih vlasti koje nam omogućuju da borbu vodimo s javnošću. Kada večeras zdravstvene vlasti preporuče da se utakmica igra bez publike, mi se prirodno tome prilagođavamo. Najvažnija je briga za život i zdravlje 27.000 ljudi koji su 26. marta planirali prisustvovati na stadionu", kazao je direktor za komunikacije Norveškog nogometnog saveza Gro Tvedt Anderssen.

Svim navijačima koji su kupili ulaznice novac će biti vraćen nazad.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.