Krstajić: Nije se cijenilo ono što sam postigao
EPA

Progovorio o epizodi na klupi Srbije

Krstajić: Nije se cijenilo ono što sam postigao

Bivši predsjednik Radnika iz Bijeljine Mladen Krstajić mirne savjesti gleda na mandat proveden u reprezentaciji Srbije.

Krstajić je priliku da vodi "Orlove" dobio nakon što je smijenjen Slavoljub Muslin, ali od samog starta nije prihvaćen najbolje i u susjedstvu nije vladala žal kada mu je uručen otkaz.

Danas kada je bez angažmana smatra kako se posao koji je napravio u Srbiji ne cijeni koliko bi trebao.

“Razultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcijenjeni. Eto, sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebali da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj nasljednik ima isti problem“, rekao je Krstajić u razgovoru za Sportski žurnal.

Sve to je dovelo do toga da se ne zna ni ko čini standardni tim.

"Ako nekad nešto presječemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju, Sergej Milinković Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić... nemaju kontunitet igara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi“, poručuje Krstajić.

Krstajiću je presudio uvjerljiv poraz od Ukrajine (5:0).

“Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bježim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 0:1 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i poslije bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugala“.

Podsjetimo, nakon Krstajića na mjesto selektora Srbije je postavljen Ljubiša Tumbaković.

Top Komentari

Terminator
Dok si bio selektor svoj posao si obavio vrlo profesionalno i pošteno.Roster igrača sa kojima si raspolagao nije mogao bolje ni više.Navijači su uvijek nezadovoljni i zajedno sa novinarima traže nemoguće.Svi su pametniji i bolje znaju da sastave ekipu od selektora.Sretno Mladene živ i zdrav bio.
1 1
Keno
bmk
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi