Haos zbog koronavirusa

Prekida se takmičenje u La Ligi?

Endin Čaušević

U ponedjeljak navečer rukovodstvo italijanske Serije A saopštilo je da se prekida takmičenje u ovom prvenstvu zbog epidemije koronavirusa, a čini se da ćemo isti scenario gledati i u Španiji.

La Liga je jučer objavila da je donesena odluka da se naredna dva kola u španskom prvenstvu igraju pred praznim tribinama, ali sada je upitno da li će se utakmice uopšte odigrati.

Španski mediji pišu danas da čelnici La Lige ozbiljno razmišljaju o tome da prekinu takmičenje u španskom prvenstvu zbog toga što se koronavirus velikom brzinom širi u ovoj zemlji.

Novo kolo La Lige počinje već u petak kada će Real Madrid ugostiti Eibar, a konačna odluka oko toga da li će se liga prekinuti bit će poznata sutra. No, situacija nije nimalo optimistična i gotovo je sigurno da se La Liga neće igrati najmanje dvije sedmice.

Fudbalski savez Španije već je saopštio da želi da se prekinu takmičenja u svim rangovima španskog fudbala, ali konačnu riječ u ovom slučaju ima rukovodstvo La Lige. Šta će oni odlučiti znat će se vrlo brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.