Ako žele da uđu na Nou Camp fudbaleri Napolija trebaju izbjegavati sedam stvari

Poduzete mjere opreza

Ako žele da uđu na Nou Camp fudbaleri Napolija trebaju izbjegavati sedam stvari

Admin Čaušević

Barceona i Napoli bi sljedeće sedmice trebali odigrati revanš susret osmine finala Lige prvaka, ali taj meč je pod znakom pitanja.

Zbog epidemije koronavirusom jedino što je sigurno je da će se susret na Nou Campu igrati bez gledatelja, a upitno je da li će doći fudbaleri Napolija.

Kako su zabranjeni letovi između Španije i Italije fudbalerima Napolija je savjetovano da ne smiju raditi sedam stvari ukoliko žele da se pojave u prijestolnici Katalonije.

Igračima je Napolija preporučeno da ne izlaze iz kuće. Smiju samo odlaziti na treninge i odmah nazad domu kako bi se izbjegla moguća infekcija.

Zabranjeno im je da odlaze u restorane jer je cilj maksimalno zaštititi zdravlje igrača jer postoji strah da se virus prenese putem hrane.

Treninzi ne smiju trajati duže od dva sata. Tako trener Gennaro Gattuso maksimalno mora ubrzati treninge jer kondicioni treneri ne preporučuju duže treninge.

Nakon treninga kraćeg od dva sata igrači se smiju tuširati u manjim grupama kako bi se na Nou Campu pojavili u savršenim zdravstvenim uslovima.

Igračima su zabranjen kolektivni ručak u trening kampu što su do sada redovno praktikovali. Međutim, u narednom periodu to će morati izbjegavati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako bi se minimizirala mogućnost od širenja koronavirusa igračima je savjetovatno da trening kamp napuste što je prije moguće jer se želi zaštiti i mjesto gdje igrači treniraju.

Zabranjeni su i klupski sastanci. Sve se trebao obavljati putem videopoziva ili telefonskim razgovorom kao što je italijanska vlada i preporučila. U Napoliju taj uslov već ispunjavaju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi