Trener Atalante iznio svoj stav

Gasperini: Fudbal je poput antidepresiva, trebalo se nastaviti igrati

Admin Čaušević

Atalanta je u utorak ostvarila historijski uspjeh. Ekipa iz Bergama se plasirala u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u dvomeču dala čak osam golova Valenciji. 

Usljed epidemije koronavirusom Italija je blokirana, stopirani su svi događaji, a stanovnicima je ograničeno kretanje kako bi se umanjilo daljne širenje virusa.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je u razgovoru za Corriere dello Sport kazao kako je fudbal poput antidepresiva i da se trebalo nastaviti s igranjem bez publike.

"Fudbal je poput antidepresiva, nešto poput što je iznad života i takvim ga smatram. Navike su bitne, ne samo za Italijane. Gledanje utakmice može biti kao terapija. Treblao se nastaviti igrati bez publike, tako ja mislim", kazao je iskusni stručnjak.

Fudbal u Italiji se neće najkraće igrati do 3. aprila, a s obzirom da iz sata u sat raste broj zaraženih i preminulih neće biti iznenađenje ako se pauza i oduži.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.