Kako bi izgledao play-off za Scudetto? Potencijalni parovi su već poznati

Serija A se ne igra do 3. aprila

Kako bi izgledao play-off za Scudetto? Potencijalni parovi su već poznati

Admin Čaušević

Fudbal u Italiji se neće igrati najkraće do 3. aprila nakon što su italijanska vlada i Olimpijski komitet zbog epidemije stopirali sva takmičenja u toj zemlji. 

Kao jednom od mogućih rješenja za završetak sezone u Seriji A se spominje igranje play-offa za prvaka i opstanak između četiri trenutno prvoplasirane i posljednjeplasirane ekipe.

U tom slučaju u polufinalu bi se igrao po jedan meč. Prvoplasirani Juventus bi dočekao četvrtoplasiranu Atalantu, dok bi drugoplasirani Lazio bio domaćin trećeplasiranom Interu.

Pobjednici bi se sastali u finalu, a još uvijek nije poznato da li bi se finale igralo na neutralnom stadionu ili bi se igrao dvomeč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U razigravanju za opstanak parovi bi bili Genoa - Brescia te Lecce SPAL. Igralo bi se na identičan način kao u play-offu za prvaka.

Inače, prema trenutnom stanju timovi učesnici eventualnog play-offa bi igrali Ligu prvaka, dok bi se u Europa ligu plasirali Roma i Napoli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi