Odluka HNS-a

Prekinuta fudbalska takmičenja i u Hrvatskoj

Kao domine, država za državom prekida svoja sportska takmičenja zbog straha od širenja koronavirusa.

Sada stižu vijesti i da su se Hrvatska i tamošnji nogometni savez odlučili prekinuti sva takmičenja.

HNS je odlučio zaustaviti sva fudbalska takmičenja do 31. marta.

"Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj - muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa te utakmica mladeži, seniora i veterana - do 31. ožujka 2020. godine", stoji, između ostalog, u zvaničnom saopštenju HNS-a.

Krovna kuća hrvatskog fudbala apeluje na klubove i igrače da se tokom treninga pridržavaju sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.