Koreografija i bakljada koštale Hajduk dva meča pred praznim tribinama

Žestoka kazna HNS-a

Koreografija i bakljada koštale Hajduk dva meča pred praznim tribinama

Hajduk je izgubio dva vezana derbija. Prvo onaj najveći u Hrvatskoj sa Dinamom (0:2), a potom i derbi sa Rijekom (2:0).

A sada stiže još loših vijesti za Hajduk. Naime, splitski klub će naredne dvije utakmice domaćeg prvenstva odigrati pred praznim tribinama.

Naime, navijači Hajduka su tokom derbija sa Dinamom, odigranim u srijedu, priredili koreografiju popraćenu stotinama baklji i destinama "topovskih udara".

Nije velika podrška Torcide pomogla Hajduku da izbjegne poraz, a sada Bili podršku na naredne dvije utakmice neće imati nikako.

Naime, zbog prekomjerne upotrebe pirotehnike od strane navijača, Hrvatski nogometni savez je odlučio kazniti Hajduk sa dvije domaće utakmice bez navijača.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk se neće žaliti na ovakvu odluku HNS-a, pa će Poljub biti prazan tokom utakmica Hajduk - Inter Zaprešić i Hajduk - Varaždin.

HNS je odlučio žestoko kazniti Hajduk zbog činjenice da je više baklji upalo u mrežu gola zbog čega je prekid meča Hajduk - Dinamo trajao poprilično dugo, ali i zbog činjenice da Torcida konstatno pravi slične prekršaje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi