Potvrđeno iz madridskog kluba

Prvi slučaj koronavirusa u La Ligi!

Teme:

La Liga je prekinula takmičenje zbog straha od širenja koronavirusa, a danas je i španski Leganes privremeno prekinuo sve aktivnosti ekipe i zatvorio vrata svog trening centra.

Naime, generalni direktor Leganesa Martin Ortega je pozitivan na koronavirus.

Madridski klub je jutros potvrdio da je Ortegin test na koronavirus bio pozitivan i saopštio da su svi koji su u proteklom periodu bili u kontaktu sa njim z karantini.

Poručeno je da niko od članova prvog tima ili stručnog štaba nije bio u kontaktu sa Ortegom u skorije vrijeme, ali su treninzi svejedno otkazani zbog predostrožnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ortega bi danas trebao biti otpušten iz bolnice, u dobrom je stanju i trebao bi otići svjoj kući - u izolaciji.

Ovo je prvi potvrđen slučaj koronavirusa u španskog fudbalu, iako je Real Madrid nešto ranije saopštio da su među Kraljevima na snazi mjere izolacije nakon što je jedan od košarkaša kraljevskog kluba bio pozitivan na koronavirus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.