Pogodio i sinoć

Ighalo: Do šest ujutru nisam spavao, nisam vjerovao u odlazak u United

Samir Mlaćo

Dolazak u Man. United pokazao se kao pravi potez za Nigerijca Odiona Ighaloa.

Nigerijac je u United stigao na posudbu iz kineskog Shangaia.

Sinoć se upisao u listu strijelaca protiv LASK-a u pobjedi 5:0.

U razgovoru za BBC kazao je da je bio 'sumnjičav' kada smo mu rekli da odlazi u United. Razlog je prije svega bio koronavirus koji je harao u Kini.

"Nikad nisam vjerovao da će se to desiti. Imao sam sumnje i zbog koronavirusa, kako da dođem u Veliku Britaniju? Nisam znao da li klub prati još nekog napadača, da li ću morati da pobijedim koronavirus da bih došao", priča Ighalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije spavao kada su javili da ide na potpis.

"Nisam mogao da vjerujem da je Manchester zainteresiran. Pitao sam agenta da li je ozbiljan, kako ću pričati sa direktorom u Kini kada on ne govori engleski. Morao sam ići kod prevodioca, pričali smo, a on je prevodio direktoru. Istovremen su United i moj agent pregovarali. Nisam zaspao do šest ujutru, a priznat ću da mi i dalje sve djeluje kao san. Ipa, pokušavam biti skoncentrisan, a znam da sam u najvećem klubu na svijetu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.