Oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera

Premijerligašima stigla jasna poruka: "Održavanje treninga je kršenje propisa"

S. Mlaćo

Prvenstva u našoj zemlji su prekinuta, a klubovi ni sami ne znaju kada će startati.

To sigurno zadaje velike probleme, s obzirom da nije poznato ni kada se može planirati nastavak, te tako se spremiti za nove izazove.

Ispaštaju svi, a iz nekoliko klubova su najavili da će početkom sedmice startati sa radom i tako čekati nove informacije.

Danas se oglasio Sindikat profesionalnih fudbalera BiH i naveo da je treniranje zabranjeno.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH ukazuje Klubovima Premijer lige BiH na obavezujuće odluke Krizni stožer/štab Federalnog ministarstva zdravstva i Institut Za Javno Zdravstvo Republike Srpske od 12. i 13.3.2020. godine o petnaestodnevnoj obustavi treninga sportskih kolektiva, kako za omladinske tako i za seniorske pogone.

S obzirom na različite medijske natpise o održavanju ili planiranim treninzima početkom sedmice, napominjemo Klubove da to predstavlja kršenje propisa, koji su ponavljamo, obavezujući i donešeni od organa države.

Zdravlje svakog pojedinca je na prvom mjestu i potrebno je pratiti odluke i upute državnih i entitetskih službi kako bi se rizik sveo na minimum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo i na upute FIFPRO-a za igrače vezano za COVID19", stoji u saopštenju.

Biće zanimljivo vidjeti kako će klubovi 'odgovoriti' na ovo saopštenje.l

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.