"Štrajk nije uticao na naš negativni niz, nego neke druge stvari koje su se dešavale tada u klubu"
Odlična forma napadača Tuzlaka u ovoj sezoni

Amer Bekić, sjajni napadač Slobode za SportSport.ba

"Štrajk nije uticao na naš negativni niz, nego neke druge stvari koje su se dešavale tada u klubu" · Intervju

E. Dindić

Jedan od onih bez kojeg se ne može zamisliti igra popularnih crveno-crnih sa Tušnja je svakako Amer Bekić, odlični fudbaler Slobode. On je prvi strijelac kluba ove sezone i jedan od najzaslužnijih za dobre nastupe tuzlanskog kluba u nastavku sezone.

U razgovoru za SportSport.ba dotakli smo se neizbježnog pitanja o prekidu prvenstva, korona virusu, njegovim igrama, štrajku koji je zadesio Tušanj...

Prvenstvo Bosne i Hercegovine je prekinuto, a čini se da je vaš klub uhvatio voljni momenat baš u utakmici protiv Čelika?

"Iskreno, više bih volio da se odigralo još jedno kolo, pa poslije vikenda vidjeti šta i kako dalje. Svakako nam uskoro slijedi i reprezentativna pauza, tako da dugo vremena neće biti utakmica što nije dobro za nas fudbalere. Međutim, moramo poštovati struku koja se razumije u ove stvari jer oni znaju najbolje. Naše je da vrijedno radimo i kada god se prvenstvo nastavi da budemo spremni na sve izazove koji nas očekuju".

Prvi ste golgeter Slobode i nekako stiče se dojam kada kada vi ne igrate klub s Tušnja teško zabija golove?

"Drago mi je zbog mojih golova, ali bez mojih drugova iz svlačionice to ne bih mogao uspjeti. Kolektiv je jako bitna karika u dosta slučajeva , a pogotovo u fudbalu. Svi moramo biti kao jedan i onda rezultat neće izostati. Najbolji primjer ovog je naša utakmica protiv Čelika, gdje smo svi igrali kao jedan i mislim na kraju zasluženo slavili. Ta utakmica nam mora biti vodilja kako da igramo u svakom susretu, te ako uspijemo da se tako postavimo ne sumnjam u dobar rezultat u nastavku sezone".

Prije pobjede protiv Čelika imali ste negativni niz od 13 utakmica bez pobjede. Da li je štrajk koji se desio uticao na te rezultate?

"Ja to vidim malo drugačije. Štrajk nije imao baš velikog uticaja na taj negativni niz, nego neke druge stvari koje su se dešavale u tom trenutku u klubu. Nismo se odmorili više od mjesec dana, pa smo odjednom počeli sa utakmicama i jakim treninzima, što je dovelo do toga da niko nije mogao da potrči kako treba. Ima još mnogo drugih stvari koje zaista ne bih ulazio, a koje su uticale na taj negativni niz. To je sada iza nas što je najbitnije želimo se spremiti za ovo što nas tek očekuje, jer naš posao još uvijek nije završen".

Sport u svijetu zbog pandemije dobro poznatog virusa je stao i svi događaji su prolongirani do daljnjeg. Kako vi provodite slobodno vrijeme?

"Za nas sportaše najvažniji je odmor, pa tako i za mene. Želim da budem maksimalno spreman i fokusiran na ono što slijedi. Treniram naravno, jer zaista ne valja se skroz opustiti, onda je teško nadoknaditi propušteno kasnije"

Ko je najviše pokazao, a ko vas je najviše razočarao u dosadašnjem dijelu prvenstva? Koga vidite kao prvaka?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Liga je zaista izjednačena svako može svakoga da dobije. Zaista tu nema nekih nepoznanica, tako da je gotovo svaka utakmica zanimljiva. Kada već mi trenutno ne možemo, volio bih da bude Sarajevo ta ekipa koja će osvojiti prvenstvo. Imaju najbolju ekipu, sjajne individualce koji  zaista mogu donijeti prevagu na svakom susretu".

Sloboda je u dosadašnjem dijelu sezone postigla 21 gol, a Amer Bekić je autor njih sedam, što čini jednu trećinu postignutih golova. Zaista sjajan učinak ovog napadača koji svakako raduje i trenera Gradimira Crnogorca pred odlučujuće bitke za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmirTenk
Gospodin prije svega i jedan od najvecih potencijala koje je Premijer liga ikad posjedovala!!
5 1
Realan_Samo
Dobar igrač nema šta ove sezone je u top formi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi