Foto - EPA

Stiže Meunier

Borussia završila transfer igrača PSG-a

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda završila je prvo pojačanje za narednu sezonu.

Prema tvrdnjama nekadašnjeg reprezentativca Francuske Jeromea Rothena, koji sada radio ka novinar RMC-a, novi član njemačkog tima je Belgijanac Thomas Meunier.

Sjajni desni bek je navodno već završio sve sa Borussijom i već je potpisao ugovor, te će uskoro sve postati službeno.

Belgijski desni bek je član PSG-a postao 2016. godine. Došao je na mala vrata iz Club Bruggea, ali je postao standardni član ekipe.

U prethodne četiri sezone Meunier je odigrao ukupno 121 meč za francuskog prvaka i postigao je 13 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Činjenica da dovode Meuniera vjerovatno znači povratak fantastičnog Achrafa Hakimija u Real Madrid, što su Kraljevi već ranije i najavili.

Ipak, zamjena za njega u liku Meuniera je sasvim dobra i nema dileme da će 28-godišnji fudbaler imati šta da pokaže u Borussiji.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.