Ako se Crveni đavoli odluče na otkup ugovora

Ighalo mora pristati na duplo manju platu želi li ostati u Unitedu

Nakon što je Manchester United svoju očajničku januarsku potragu za napadačem završio transferom nekadašnjeg fudbalera Watforda Odiona Ighala, mnogi su s podsmjehivanjem komentarisali poslovanje Crvenih đavola.

Međutim, 30-godišnji Nigerijac je pokazao kao pravo pojačanje za United, a kako je stigao na posudbu, trener Solskjaer i struka Crvenih đavola sigurno ozbiljno razmišljaju o njegovom trajnom transferu - bez obzira što će Marcus Rashford biti spreman za novu sezonu.

Nigerijac je u United stigao na posudbu iz Shanghai Shenhua do kraja sezone, a proteklih dana su se pojavile informacije da je kineski klub odredio Ighalovu cijenu ukoliko ga Crveni đavoli žele kupiti. Ona je navodno 15-ak miliona eura.

Vjeruje se da Ighalo, koji je pod ugovorom sa kineskim klubom do kraja 2021. godine želi ostati u Unitedu i nakon isteka posudbe, ali će se i sam morati žrtvovati da bi mu se želja ostvarila.

Naime, Ighalo će morati pristati na znatno nižu platu nego što trenutno ima u Kini, nižu za 6.5 - 7 miliona eura gledano na godišnjem nivou. Ighalo trenutno u Shanghai Shenhua zaražuje oko 14.5 miliona eura godišnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.