Liverpool predvodi listu navrijednijih ekipa

Kada se u obzir uzmu lige petice

Liverpool predvodi listu navrijednijih ekipa

Pogledaju li se lige petice, aktuelni osvajač Lige prvaka, Liverpool, ima navrijedniju ekipu - prema posljednjem istraživanju CIES-ovog (Međunarodni centar za sportske studije) "Fudbalskog opservatorija".

Istraživanjem se došlo do zaključka da Liverpoolova ekipa, koja je do prekida (zbog koronavirusa) takmičenja u Premiershipu suvereno koračala ka tituli, ukupno vrijedi milijardu i 405 miliona eura, što joj osigurava titulu navrijednije među klubovima liga petice.

Nakon Liverpoola slijedi još uvijek aktuelni prvak Engleske Manchester City čija ekipa vrijedi milijardu i 361 milion eura, dok je na trećem mjestu Barcelona. Ekipa katalonskog giganta na transfer tržištu ukupno vrijedi milijardu i 170 miliona eura.

Barcelonu u stopu slijedi najveći rival, Real Madrid. Ekipa Kraljeva je dakle na četvrtom mjestu CIES-ove lista navrijednijih timova sa vrijednošću od jedne milijarde i stotinu miliona eura.

Ekipa Chelseaja je na petoj poziciji sa prcijenjenom vrijednošću od milijarde i osam miliona eura, što je "samo" milion eura više nego što CIES-ov Fudbalski opservatorij vjeruje da vrijedi ekipa Manchester Uniteda (1.007.000.000).

Manchester United je ujedno i posljednji tim čija ekipa vrijedi preko milijarde eura, s obzirom da nakon Crvenih đavola slijedi PSG sa vrijednošću ekipe od 979 miliona eura.

I Atletico Madrid se našao na ovoj listi sa vrijednošću ekipe od 836 miliona eura, dok je na devetoj poziciji Tottenham čija ekipa vrijedi 787 miliona.

Top 10 zatvara Juventus. Ekipa prvaka Italije prema CIES-u vrijedi 783 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi