Jasna poruka NK Široki Brijeg

"Igramo utakmicu koju svi zajedno moramo dobiti, makar u sudijskoj nadoknadi"

Endin Čaušević

Prije skoro sedam dana Nogometni savez Bosne i Hercegovine donio je odluku da se prekida takmičenje u Premijer ligi.

Prvobitno je zbog pandemije koronavirusa odlučeno da će se mečevi 23. i 24. kola igrati pred praznim tribinama, ali ubrzo nakon toga je odlučeno da se Premijer liga prekida.

Trenutna odluka je da se mečevi u najjačem rangu bh. fudbala neće igrati do 3. aprila, ali jasno je već sada da će ta pauza biti duža. Prošlo je tačno deset dana od posljednjeg meča 22. kola, a većina igrače je u kućnim izolacijama.

Zanimljivu objavu večeras na Facebooku imao je Široki Brijeg, klub s Pecare poslao je jasnu poruku svima.

"Utakmica koju ćemo zajedno dobiti. Nakon što je prije točno deset dana semafor na Pecari potvrdio remi Širokog Brijega i Zrinjskog u još jednom vrlo kvalitetnom velikom hercegovačkom derbiju, nismo mogli ni slutjeti kako će nakon toga 'sve stati'. Iznenada smo promijenili teren i sada igramo utakmicu koju svi zajedno moramo dobiti. Makar u sudijskoj nadoknadi. Zato, budi odgovoran i ostani doma", poručili su iz bh. premijerligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.