Foto - EPA

United spreman da ga angažuje

Našao se i potencijalni kupac Garetha Balea

Midhat Šljivak

Gareth Bale ponovo je na izlaznim vratima Real Madrida. 

Španski mediji jučer su objavili informaciju kako 30-godišnji Velšanin nije u planovima trenera Zinedinea Zidanea za narednu sezonu i da on može kao slobodan igrač napustiti klub tokom ljeta.

Ipak, malo je onih koji su spremni Baleu dati ogromnu platu kojom bi ga privukli u svoj klub, ali jedan tim je ipak spreman na to. Radi se o Manchester Unitedu.

Kako navodi Sport, Crveni đavoli će pokušati da Balea dovedu tokom ljeta. Privukla ih je činjenica da ga Real nudi besplatno i spremni su da mu daju ogromnu platu.

Međutim, svakako da treba sačekati ljetni prelazni rok koji će ove sezone zbog koronavirusa biti pomjeren i vidjet ćemo hoće li Bale zaista napustiti Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se često povezivao s odlaskom iz kluba, ali je na kraju ostajao i odigrao je nekoliko vrhunskih utakmica kada je najviše trebalo.

Za Kraljeve je odigrao ukupno 249 utakmica i postigao je 105 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.