Foto: EPA

Grande Deki

Dejan Stanković oduševio Srbiju svojim potezom

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković napravio je sjajan potez u vremenu kada se Srbija bori s pandemijom koronavirusa.

Zbog virusa COVID-19 u Srbiji je na snazi vanredno stanje. Mjere su dodatno pooštrene, granice zatvorene za sve državljene, a prema posljednjim informacijama trenutno je više od stotinu ljudi zaraženo.

U ovim teškim trenucima Srbiji je pomoć pružio trener Crvene zvezde i nekada sjajni fudbaler Dejan Stanković, tako što je donirao respiratore i veću količinu medicinske opreme bolnicama.

"Dužnost svakod od nas ko može da pomogne u ovako teškom trenutku je da to i uradi onima kojima je to najpotrebnije. Nije bitno koliko, svaki doprinos je jedan život više spašen", poručio je Stanković, čiju izjavu prenosi b92.

Stankovićeva želja da ovim činom potakne i ostale sportiste da se uključe i ovu akciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.