EPA

Defanzivac Dinama iz Zagreba

Dilaveru ide i bauštela: Sam sebi fugiram, bušim, radim struju...

Potencijalni reprezentativac BiH Emir Dilaver otkrio je javnosti u Hrvatskoj kako mu uz fudbal idu i - građevinski poslovi.

Dilaver je rođen u našoj zemlji, ali njegovi fudbalski počeci vezani su za Beč gdje je nedavno napravio i luksuznu kuću u kojoj namjerava zajedno s porodicom boraviti kada dođe kraj karijeri.

Kako mu je otac posjedovao građevinsku firmu, kao dijete Dilaver je sve 'upijao' i na svojoj kući puno toga je sam odradio, što je i otkrio prilikom predstavljanja u zanimljivoj emisiji 'Nogometna priča'.

"Ja valjda jedini u svlačionici znam raditi na mješalici ili graditi, pa na njoj sam valjda slomio leđa, haha. I kod sebe kod kuće puno toga sam radim, fugiram, slažem struju, bušim..., nemam problema s time. Znao sam prije i zidati, penjati se na krov i raditi na njemu. Nemam problema s bauštelom, sebi sam kući sam složio cijelu kupaonu. I izgleda top", kaže Dilaver.

Muziku u autu, kaže, ne voli slušati.

"Rijetko slušam muziku, ne slušam je ni u automobilu. Razlog? Nije mi zabavna. Više volim slušati kako radi auto, je li sve s njim OK. Ili da čujem što lupa. Muziku slušamo u svlačionici, najviše što Petković pusti. Bude i zabavne i narodne, pa i pjesama za dušu, a ponekad i tehno. Volim tehno, recimo Gabryja Pontea."

Otkrio je i kako u Dinamu vlada pravo zajedništvo, pa za primjer dao oružara kojem su se mnogi igrači ponudili da mu pomognu oko drva.

"OK, neću ih ja cjepat, ali mogu ih nositi i slagati, glavno da svi radimo zajedno", dodaje Dilaver.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dilaver je u Dinamo došao iz Lecha na insistiranje Nenada Bjelica, a od tada do danas je stub odbrane 'modrih'. Igre koje pruža u konačnici nisu promakle ni čelnicima N/FSBiH koji bi ga rado vidjeli u dresu Zmajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.