Bjelica o budućem poslu: "Malo je dosadan, ali..."
EPA

Ne skriva ambicije

Bjelica o budućem poslu: "Malo je dosadan, ali..."

Trener Dinama iz Zagreba Nenad Bjelica ne krije ambiciju da jednog dana postane selektor.

Zahvaljujući sjajnom poslu s Dinamom došao je Bjelica do trenutka kada ima dosta očiju oprtih prema njemu, a mnogi ga vide i na klupi Hrvatske, pogotovo jer se i dalje ne zna kakva je zapravo budućnost Zlatka Dalića.

Šta bi bilo kad bi dobio ponudu HNS-a? Odgovor na to pitanje je dao u razgovoru za srbijanski Telegraf.

"Kome to ne bi bila želja. Već 13 godina sam klupski trener i dobro se osjećam u toj koži. OK, malo je dosadan posao selektora, da radimo recimo svaka dva mjeseca i imam okupljanja po 10 dana. Dalić je najavio da će nakon Eura možda otići, a već mu se traži zamjena. Bila bi čast, svakako, ali vrijeme će pokazati. Lijepo mi je sad u Dinamu, imam još godinu i pol dana ugovora, polako", rekao je Bjelica.

Ne krije da bi volio raditi i u nekoj jačoj ligi.

"Ambiciozan sam i vjerujem u sebe. Bio sam trener u Italiji u Serie B, u Austriji... A sad, doći do liga petice nije lagano. Vjerujem da ću nekako doći do Njemačke, Italije ili Španije. Tamo sam ostavio trag kao igrač. Poznajem jezik, a jezici su danas još uvijek veliki problem. Ako ih ne poznajete, budite sigurni da ćete teško doći do ovdje nabrojanih zemalja. Govorim sve te jezike, a znam i poljski, engleski... To će mi pomoći da jednom lakše nađem klub", dodaje Bjelica.

U sebe mnogo ulaže.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nisam birao previše na svom trenerskom putu. Bilo mi je svejedno u koju ću zemlju, znao sam da moram naučiti jezik da mogu komunicirai sa svima. Onda ljudi vide da ste naučili jezik za nekoliko mjeseci pa kažu: 'Op,a ovaj je stvarno profesionalac i hoće ostaviti dublji trag. Nije došao samo pokupiti novac'. Zašto ne, ako sam u Poljskoj, učim poljski. Sve me to obogaćuje kao osobu i kao trenera."

Bjelica je na klupi Dinama od 2018. godine. Prethodno je vodio Lech, Speziju, Austriju Beč, WAC, Lustenau...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi