Među najslabije plaćenim igračima

Igra za "siću", a najbrži je igrač Manchester Uniteda!

Admin Čaušević

Prekid prvenstva u Engleskoj za Manchester United nije došao u pravom trenutku s obzirom da su Crveni đavoli bili u odličnoj formi. 

Posljednjih sedmica jedno od glavnih oružja ekipe Ole Gunnara Solskjaera postala je brzina. Najbrži igrač ekipe je onaj koji praktično igra za siću ukoliko se u obzir uzmu iznosi plata najvećih zvijezdi.

Prema podacima Opte Mason Greenwood je u utakmici protiv Evertona (1:1) igranoj u nedjelju 1. marta ostvario brzinu od 37.5 km/h te je pretekao Freda koji je također protiv Karamela, ali na Old Traffordu ostvario sprint brzine 37.29 km/h.

Greenwood sedmično na Old Traffordu zaradi 800 funti, dok primjera radi David De Gea (375.000), Paul Pogba (290.000) i Marcus Rashford (250.000) zarađuju višestruko više.

Inače, kada je u pitanju broj utakmica s najbržim sprintom najbolji učinak u Manchester Unitedu ima David James. Talentovani ofanzivac je bio najbrži igrač Crvenih đavola na čak 12 ligaških utakmica ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.