Conte ga želi "osigurati"

Inter nudi Brozoviću novi ugovor?

Inter će ponuditi svom veznjaku Marcelu Brozoviću novi ugovor, prenosi Tuttosport.

Hrvatski nogometaš povezivao se s odlaskom iz Milana prošlog ljeta, ali nakon dolaska Antonija Contea, postao je jedan od najvažnijih u veznom redu.

Tuttosport prenosi kako Conte ima namjeru ukinuti otkupnu klauzulu iz njegovog ugovora ukoliko dođe do produžetka saradnje. Inače, u trenutnom ugovoru stoji da Brozović klub može napustiti za 'svega' 60 miliona eura, a to se odnosi samo na kupce van Italije.

Ugovor ga veže za Giuseppe Meazza stadion do ljeta 2022. godine, a po novom bi ostao nekoliko godina duže.

Ove sezone je upisao 23 nastupa u Seriji A i postigao tri gola. U Inter je stigao na ljeto 2015. godine iz Dinamo Zagreba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.