Lazaro je poslan na posudbu u Newcastle, ali čezne za Interom

Šta će biti sa Austrijancem?

Lazaro je poslan na posudbu u Newcastle, ali čezne za Interom

Valentino Lazaro, svestrani desnokrilni fudbaler, je ljetos stigao u Inter. Ipak, Austrijanac i nije baš zadovoljio ukuse trenera Contea.

Tako je austrijski reprezentativac sa kojim je Inter potpisao ugovor do 2023. godine poslan na posudbu u Newcastle.

Dobio je Lazaro više prostora za igru u Newcastleu, ali je na osnovu njegovog intervjua za FCInterNews.it moguće zaključiti da bi se itekako volio vratiti na Meazzu i dobiti novu šansu.

"Život u Italiji je malo drugačiji. Ali bio sam dobar u Interu. Volim taj klub svim srcem, baš kao navijači. Situacija je za mene bila teška zbog povrede koju sam zaradio, a doprinijela je i činjenica da ne govorim baš dobro jezik... Nekada je sve stvar psihe. Trebalo mi je da igram više kako bih vratio samopouzdanje... Dobro sam se osjećao protiv Bologne, Dortmunda i Verone na San Siru", izjavio je Lazaro.

Otkrio je Lazaro da je još uvijek u kontaktu sa ekipom Intera, posebno sa Lukakuom.

"Naravno, u kontaktu sam sa Conteom i momcima. Gledam svaku utakmicu i pričam im o tome. Posebno puno razgovaram sa Romeluom sa kojim sam jako povezan... On mi je poput starijeg brata", istakao je reprezentativac Austrije.

Lazaro nije želio isključiti mogućnost povratka u Inter na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je sjajan, fantastičan klub. Nositi taj dres je stvar ponosa, ali ne bi bilo pošteno samo pričati o mojoj budućnosti. Fokusiran sam na Newcastle i tu ću davati sve od sebe. Na ljeto ćemo vidjeti šta će se desiti", poručio je Lazaro.

Lazaro je u Inter stigao iz Herthe za nešto više od 22 miliona eura, dok je Newcastle u januaru platio Interu 1.5 miliona za njegovu posudbu. Vjeruje se da Svrake imaju opciju otkupa njegovog ugovora.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi