Nizozemci imaju ponudu

"Vodimo vas na derbi Sarajevo - Željezničar, jedan od najžešćih derbija u Evropi"

E. Škorić

Nizozemska organizacija "In de Hekken travel" od 2010. godine organizuje putovanja po Evropi na različite nogometne derbije, a u ponudi je i onaj sarajevski.

Iako je zbog pandemije koronavirusa nogomet "zaleđen" do daljnjeg, Nizozemci nude putovanja na neke najveće derbije, a u ponudi je i odlazak na derbi Sarajevo - Željezničar, koji se trebao odigrati ranije, ali je zbog novonastale situacije pomjeren i nije poznato kada će se odigrati.

No, kako god, In de Hakken je ponudio rezervacije za sve one koji žele da krenu put Sarajeva i da uživaju u okršaju vječitih rivala na Koševu po cijeni od 239 eura.

"Sarajevski derbi jedan je od najžešćih derbija u Evropi. Dva najuspješnija bosanskohercegovačka kluba balansiraju već desetljećima. Posebno rivalstvo s burnom poviješću. Pripremite se za strastveni, burni i vatreni susret koji će ostaviti neizbrisiv dojam", navodi se na sajtu ove agencije.

"Grad je doslovno podijeljen na dva dijela tijekom derbija", opisali su Nizozemci u svom izlaganju.

U cijenu od 239 eura ukuljučeno je hotelsko spavanje u trajanju ponuđenog putovanja, a osim na derbi, svi koji krenu na put upoznat će sve ljepote Sarajeva i imat će priliku da obiđu neke najvažnije objekte u glavnom gradu BiH, ali i da jedu u autentičnom sarajevskom restoranu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I sve to izgleda divno i krasno, ali trenutno nijedan kafić niti restoran u Sarajevu i u BiH ne radi. Za nadati se da će na kraju ipak iz Nizozemske turisti doći u Sarajevo i da će imati priliku da uživaju u svemu što nude derbi, šeher i bosanskohercegovačka kultura i tradicija.

Više detalja možete pronaći na OVOM linku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.