EPA

Šta slijedi u Dinamu?

Bh. fudbaler bi mogao imati velikih problema kada Bjelica ode

Odlazak Nenada Bjelice iz Dinama samo je pitanje trenutka.

Bjelica je na kormilo 'modrih' došao u maju 2018. godine i u proteklom periodu je ostvario sjajne rezultate, međutim njegovoj epizodi na Maksimiru je, po svemu sudeći, došao kraj.

U Hrvatskoj pišu kako je Bjelici presudilo nekoliko faktora, prije svega neprihvatanje smanjenja plaće uslijed problema s koronavirusom, a u narednim danima ugovor bi trebao i zvanično biti raskinut.

Rastanak s Bjelicom neće proći bez posljedica za svlačionicu Dinama, postavlja se pitanje šta će biti s određenim igračima koji su mu bili privrženi u proteklom periodu, a priču o tome donose i Sportske novosti.

Ovaj list navodi da bi nekoliko imena moglo biti pogođeno Bjelicinim odlaskom, prije svih potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Dilaver kojeg je sa sobom doveo iz Lecha.

"Dilaver je bio iznimno privržen Bjelici s kojim je u Lechu postao jedan od najboljih stopera poljske lige. Onog trenutka kad je Lech dao otkaz Bjelici, za Dilavera su kola krenula nizbrdo. Zaredao je s lošijim partijama, s uzastopnim žutim kartonima, tako da ga je Bjelicin nasljednik posjeo na klupu. U međuvremenu Bjelica ga je pozvao u Dinamu gdje se ubrzo nametnuo kao odličan stoper. Odlazak trenera u ovom trenutku svakako će biti loša priča za njega", navode Sportske novosti.

U problemima bi se mogli naći i još neki igrači:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Priča bi mogla biti loša i za Marina Leovca i Petra Stojanovića, lijevog i desnog beka, koje je Bjelica također jako cijenio. Istina, obojica su svoj posao manje-više odradila dobro, ali bilo je i slabijih prezentacija", dodaje se.

Već se uveliko špekuliše i tome ko bi mogao naslijediti Bjelicu. Prvi kandidat je Igor Jovićević koji je u proteklom periodu radio sjajan posao s drugim timom Dinama, a navodno se razmišlja i o Romeu Jozaku, bivšem treneru Legije iz Varšave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.