Haos na Maksimiru, navijači Dinama za sve krive jednog čovjeka

Šta će biti sa Bjelicom?

Haos na Maksimiru, navijači Dinama za sve krive jednog čovjeka

S. Mlaćo

Nogometaši Dinama nisu pristali na smanjenje plata, pa je nastao haos na Maksimiru.

Ceh su zatim platili pomoćnici Nenada Bjelica koji su dobili otkaz, a sve se glasnije priča da će i Bjelica uskoro postati bivši.

Svi su u šou zbog toga. Dinamo je igrao sjajno u proteklom periodu i u Evropi, pred novom je titulom prvaka u 1. HNL, ali očigledno da nešto ne štima.

Navijači su razočarani, a za sve opet krivcem smatraju Zdravka Mamića, bjegunca koji se nalazi u našoj zemlji, ali navode da on i dalje vodi glavne konce.

U klubu je njegov brat Zoran Mamić koji obavlja ulogu sportskog direktora.

"Nije mogao Mamić protiv svoje prirode, a nisu ni klimači i poltroni mogli protiv njega pa je po Kužeovom poučku potjeran trener.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Svima je bilo jasno što je predstavljao povratak Mamića mlađeg na čelo sportske struke Dinama. Taj čovjek, koji je godinama parazitirao skupa sa svojim bratom i nećakom na transferima, osramoćenog i provaljenog, vraćen je u klub kao spasitelj s misijom da na daljinski izvršava hirove starijeg brata koji valja iste štoseve već petnaest godina. Ozbiljno opsjednut vlastitom imaginarnom veličinom, posebno je alergičan na pojave zbog kojih pada u drugi plan i anonimnost. Nijedna metoda nije dovoljno besramna za rješavanje takvih „anomalija“ jer treba biti hulja najvišeg kalibra za ovo što je klub izveo u zadnjih par dana", stoji između ostalog u saopštenju navijača Dinama Bad Blue Boysa.

"A igrači imaju sada priliku pokazati kakvi su, imaju li osjećaj za ovaj klub, navijače, za ljude ovog grada i ove zemlje koje su više sile ponovno bacile na koljena”, dodaju isti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi