Bio bi to vrlo zanimljiv transfer

Luka Jović ovog ljeta postaje Topnik?

Srbijanski fudbaler Luka Jović bit će jedna od glavnih meta novinara kada su u pitanju transfer špekulacije ovog ljeta.

Jović je prošle godine stigao u Real Madrid iz Eintracht Frankfurta za cifru od 60 miliona eura, ali ispostavilo se da je to bio preuranjen potez s njegove strane.

U redovima kluba sa stadiona Santiago Bernabeu nije se mnogo naigrao u aktuelnoj sezoni i odlazak je sve izvjesniji.

Prema pisanju inostranih medija, nekoliko klubova je u redu da ga angažuje. Spominjao se Napoli, pa Chelsea, a sada i ekipa Arsenala.

Topnici će na ljeto vjerovatno ostati bez Pierra-Emericka Aubameyanga kojem uskoro ističe ugovor i morat će potražiti adekvatnu zamjenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

The Mirror prenosi kako je trenutno za oko Arsenalu zapeo upravo Jović koji bi se volio okušati na Ostrvu, a u Arsenalu bi sigurno dobijao veću minutažu nego trenutno u Realu.

Naravno, sve su ovo još uvijek špekulacije i ne mora uopšte značiti da će Srbijanac napustiti Madrid, iako to trenutno djeluje kao sasvim izvjesna opcija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.