Fotografima ništa ne može promaći

Najdraže izložio riziku: Ronaldo ponovo uspio izazvati gnjev portugalske javnosti

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je tokom minule sedmice uplatio nekoliko miliona portugalskim bolnicima u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Ipak, bez obzira na humane gestove jučerašnjim potezom Ronaldo je uspio izazvati gnjev tamošnje javnosti. Fotografi su zabilježili trenutak kako sa Georginom Rodriguez i još četvero djece šeta ulicama Funchala.

Portugalska vlast je svima preporučila da ostanu u svojim domovima te dobrovoljno budu u izolaciji. Kafići i restorani su zatvoreni, te je obavezno držati rastojanje od minimalno jednog metra.

Međutim, bez obzira na sve to jučer je Ronaldo zajedno sa porodicom šetao djecu u kolicima i tako izazvao dosta bure jer je tako porodicu izložio riziku. 

Zvijezda Juventusa se u rodnom gradu nalazi skoro tri sedmice, tačnije nakon što mu je majka Dolores Aveiro imala moždani udar. Ona je u međuvremenu izašla iz bolnice. Kako sada stvari stoje iskusni fudbaler će još neko vrijeme ostati u svojoj zemlji jer se u Italiji situacija ne smiruje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.