Ronaldo najviše "stradao" nakon Juventusove odluke o smanjenju plaća

Izgubit će oko 10 miliona eura

Ronaldo najviše "stradao" nakon Juventusove odluke o smanjenju plaća

E. Škorić

Kako se i očekivalo, novonastala situacija natjerala je klubove da "srežu" plaće svojim članovima, a najridkalniji potez za sada je povukao Juventus.

Nakon što je 8. marta zaustavljen nogomet u Italiji, a pitanje je i kada će se uopće nastaviti, klubovi su u situaciji da smanje primanja svojim članovima. Juventus je dogovorio s igračima da im uskrati četiri mjeseca zarade.

Igrači Stare dame prihvatili su odluku i odrekli se plaća iz marta, aprila, maja i juna kako bi pomogli klubu da preživi težak period nastao zbog pandemije koronavirusa.

Jedan od najteže pogođenih ovom odlukom Juventusa svakako je i najplaćeniji igrač Cristiano Ronaldo, koji će se navodno odreći 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je Ronaldo, uz Gigija Buffona i Bonuccija, bio jedan od ključnih igrača s kojima je rukovodstvo kluba pregovaralo o smanjenju plaća. S obzirom na to da godišnje zarađuje preko 30 miliona eura, Ronaldo će ipak lakše podnijeti novčani gubitak od nekih kolega koje zarade i do šest puta manje za sezonu.

Sve u svemu, igrači Juventusa pokazali su lojalnost klubu u trenucima kada je najgore i niko nije, barem to nigdje javno nije objavljeno, odlučio da odbije zahtjev da se smanji njihova zarada u 2020. godini.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Zao mi je Rone. Nadam se da ce uspjeti kroz ova teška vremena
3 0
Blueboy
Toliko je nastradao da je odmah od tuge kupio auto od 10 miliona ???,moze covjek da kupi citav Juventus a i ligu ako mu se digne
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi