Douglas Costa: Chiellini mi je rekao kada ćemo se vratiti na trening

Pod uslovom da bude sve OK

Douglas Costa: Chiellini mi je rekao kada ćemo se vratiti na trening

Sezona u Seriji A, kao i u gotovo svim ligama Evrope je prekinuta prije nekoliko sedmica.

Klubovi ne smiju ni da treniraju, mnogi imaju i po nekoliko zaraženih fudbalera, a mnogo igrača se vratilo o rodne zemlje.

Jedan od njih je Brazilac iz redova Juventusa Douglas Costa koji kaže kako niko trenutno ne zna da li će se i kada sezona nastaviti.

Costa trenutno boravi u rodnom Brazilu i čeka poziv iz Juventusa da se vrati u Torino. Sezona je za sada zvanično suspendovana do 3. aprila, ali jasno je da će se taj rok produžiti. Brazilac je u razgovoru za Esporte Interativo otkrio šta mu je rekao kapiten Giorgio Chiellini kada je u pitanju povratak na trening.

"Čekamo da situacija postane bolja u Italiji. Mi bismo se trebali vratiti 3. aprila, ali razgovarao sam s kapitenom Chiellinijem i on mi je rekao da ćemo se na treninge vratiti 15. ili 20. aprila ako sve do tada bude išlo OK."

"Ovo je vrlo zbunjujuće. Trenutno sam kući s porodicom. Lijepo je biti u prilici provoditi neko vrijeme s porodicom. I samo s njima, jer ne smijete da se krećete nigdje drugo", poručuje Costa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Juve je prije prekida Serije A bio lider na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Lazija.

Stara dama je u ovom periodu imala i tri zaražena fudbalera - Danielea Ruganija, Blaisea Matuidija i Paula Dybalu. Oni se još uvijek nisu potpuno oporavili.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi