Klub će vjerovati Pioliju

Ništa od Rangnickovog dolaska u Milan?

Edmir Škorić

Još prošle godine su počele glasine o mogućem dolasku Ralfa Rangnicka na klupu Milana.

Stefano Pioli je navodno trebao da bude potjeran na kraju sezone, a umjesto njega doći će Rangnick. Upravo zbog svega toga je Zvonimir Boban dobio otkaz u Milanu, jer je napao upravu koja mu je iza leđa radila i pregovarala s njemačkim stručnjakom dok je on slijepo vjerovao Pioliju i njegovim pomoćnicima.

Rangnick je navodno s Milanom dogovorio višegodišnju saradnju pod uslovom da dobije ulogu menadžera, kako bi se sam pitao za odlazne i dolazne transfere, te bi imao više ovlasti od "običnog" trenera.

Na San Siru su zamislili da Rangnick bude ono što je, naprimjer, godinama u Manchester Unitedu bio Sir Alex Ferguson. Međutim, sada, zbog problema i pandemije koronavirusa, postoje indicije da Rangnick neće doći u Italiju, a da je trenutno vodstvo kluba odlučio zadržati Piolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u oktobru potpisao dvogodišnji ugovor, ali postoji klauzula o otpuštanju prema kojoj će klub imati pravo da ga bez naknade na kraju sezone potjera ukoliko ne ostvari određene ciljeve.

Rangnick je u svojoj trenerskoj karijeri između ostalog vodio Hoffenheim, Leipzig, Schalke 04, Hannover, Stuttgart...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.