Napušta Redse?

Tri kluba iz Londona bore se za potpis Dejana Lovrena

Endin Čaušević

Hrvatski defanzivac Dejan Lovren ove sezone nije se baš naigrao u dresu Liverpoola.

Lovren je prethodnih godina bio prvi izbor u defanzivi za Jurgena Kloppa, ali se ove sezone to itekako promijenilo. Hrvatski fudbaler rijetko ima priliku da počne utakmicu od prve minute i jasno je da nije zadovoljan svojim statusom u timu.

Već neko vrijeme se špekuliše da će Lovren sigurno napustiti Redse ovog ljeta, a najviše se povezivao s Romom. No, interes za njega pokazalo je i nekoliko engleskih klubova, a mahom su to ekipe iz Londona.

Lovren se prvo povezivao s Tottenhamom i West Hamom, a u borbu za njega sada se uključio i Arsenal. Ne treba ni govoriti koliko Topnici imaju problema s odbranom, te vjeruju da bi Lovren bio dobro pojačanje za njih.

Engleski Telegraph piše da je Arsenal spremam platiti oko 24 miliona eura za Lovrena, a koji londonski klub će na kraju izabrati hrvatski defanzivac ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.