"Mislio sam da Ronaldo ide u Arsenal, ali onda mu je Ferguson ponudio nešto što niko nije"

Jorge Mendes otkrio šta se dešavalo

"Mislio sam da Ronaldo ide u Arsenal, ali onda mu je Ferguson ponudio nešto što niko nije"

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2003. godine iz Sportinga prešao u Manchester United za 19 miliona eura.

Ronaldo je u lisabanskom klubu igrao veoma dobro i privukao je interes mnogih evropskih klubova. Međutim, na kraju je odlučio da izabere odlazak u Manchester United i ispostavilo se kasnije da je donio odličnu odluku.

Njegov agent Jorge Mendes je za engleske medije otkrio da su tada United i Arsenal bio najozbiljniji kandidati. Topnici su čak bili u pregovorima s njima, ali na kraju je Ronaldo donio odluku da ide na Old Trafford.

Mendes je objasnio da je on mislio da će Ronaldo izabrati Arsenal, ali nakon razgovora sa Sir Alexom Fergusonom promijenio je mišljenje i nekoliko dana nakon toga potpisao je za Crvene đavole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek govorim da je trener na kraju najbitnija stvar u svakom transferu. Cristiano je odličan primjer za to. Tražilo ga je mnogo klubova, ali su ga svi htjeli kasnije vratiti jednu sezonu u Sporting na posudbu. Jedini koji je bio odmah spreman da ga uvrsti u svoj tim bio je Ferguson. Tada nije bilo sumnje da je to najbolje rješenje za njega. I ja sam mu rekao da je United idealno rješenje za njega i ispostavilo se da je to bila prava odluka", rekao je Mendes.

Ronaldo je u dresu Uniteda odigrao 292 utakmice i postigao je 118 golova. Na ljeto 2009. godine prešao je u Real Madrid, a United je inkasirao čak 94 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi